Verdien Geld met een Affiliate Webshop

Tegenwoordig is het de normaalste zaak van de wereld om online aankopen te doen. Het biedt de consument ook vele voordelen, het is bijvoorbeeld eenvoudiger geworden om online prijzen te vergelijken, en op die manier de goedkoopste aanbieding te vinden. Daarnaast is het ook zeer makkelijk winkelen, je hoeft er de deur niet meer voor uit.

Bij een eigen webwinkel beginnen komt uiteraard veel bij kijken. Zo moet je over een voorraad producten beschikken, de administratie bijhouden, de producten verzenden, etc. Toch kun je als webmaster profiteren van deze trend, zonder zelf verantwoordelijk te hoeven dragen voor de afhandeling van transacties.

Het voordeel van affiliate netwerken is dat er vaak duizenden bedrijven zijn aangesloten. Hieronder vallen ook veel populaire en bekende webwinkels die gebruikmaken van netwerken om meer omzet te genereren. Als publisher kun je binnen deze netwerken toegang krijgen tot de productfeeds van vele winkeliers.

Een productfeed is een groot tekst bestand in een bepaald formaat, meestal XML of CSV, waarin alle producten van een adverteerder staan, inclusief beschrijving, prijs van het product, links naar de afbeeldingen, en de affiliate links. Dankzij deze feeds is het mogelijk om vergelijkingssites te bouwen met duizenden producten.

Er zijn een aantal mogelijkheden om aan de hand van één of meerdere feeds een affiliate webshop te maken. Zo kun je bijvoorbeeld een website opzetten met een ecommerce script als Magento, en vervolgens de feeds importeren. Er zijn ook plugins en modules beschikbaar voor het populaire WordPress en Joomla. Deze plugins kunnen de feed importeren of inlezen.

Deze laatste methode is misschien wel de makkelijkste manier om in niet al te veel tijd een website op te zetten. WordPress is een content management systeem dat flexibel genoeg is om perfect voor elk gewenst doel te functioneren. Het biedt de mogelijkheid om eenvoudig een e-commerce thema installeren om de site er als een webwinkel uit te laten zien.

Daarnaast zijn er zijn veel plugins beschikbaar die extra functionaliteit bieden zoals WooCommerce, een gratis plugin die WordPress omtovert in een complete webwinkel. WooCommerce is daarmee de meest gebruikte e-commerce oplossing voor WordPress. Zowel winkeliers als ontwikkelaars kunnen volledige controle uitoefenen met eindeloze flexibiliteit en toegang tot honderden gratis en premium extensies.

Onlangs heeft Daisycon, één van de grootste affiliate netwerken van Nederland, een plugin voor wordpress uitgebracht waarmee je eenvoudig een zoekmachine-vriendelijke affiliate webshop kunt maken. De programma’s waarmee je het meeste verdient komen dan automatisch bovenaan op je website te staan. Ook tradetracker heeft een plugin, de tradetracker-store, die je kunt downloaden op de wordpress website.