Paypal beëindigd bonusprogramma voor het verwijzen van webshops

Met ingang van 12 augustus 2012 stopt de online betaaldienst Paypal met het bonusprogramma voor het verwijzen van webshops. Vanaf deze datum accepteert PayPal geen nieuwe aanmeldingen meer via het bonusprogramma. PayPal bedankt iedereen die deel heeft genomen.

paypal stopt met bonusprogramma

Via het bonusprogramma was het mogelijk voor leden van de betaaldienst om handelaren te verwijzen naar de site middels een persoonlijke link en/of banner. Wanneer de verwezen persoon vervolgens een zakelijke rekening opende ontving de verwijzer een zogenoemde ‘referral bonus’, en daarnaast een percentage van het totaal ontvangen saldo.

Via deze en andere sites heb ik persoonlijk in het verleden honderden mensen naar Paypal mogen verwijzen. Dit was voornamelijk in de tijd dat de internationale GPT’s nog de moeite waard waren. Het leuke hiervan is dat in de jaren die daarop volgden, een aanzienlijk deel van deze verwezen persoonlijke accounts uiteindelijk geverifieerde zakelijke accounts zijn geworden. Iedere keer dat dit gebeurde ontving ik van Paypal een email met de melding dat een door mij verwezen handelaar zijn account had opgewaardeerd naar een zakelijke rekening, en dat ik hiervoor een (bescheiden) bonus kreeg van €0,50 plus een bedrag dat was gebaseerd op het totaal ontvangen saldo van de rekening in een bepaalde periode.

Hierdoor heb ik dus op kunnen maken dat een groot deel van de mensen die ooit begonnen zijn op het internet met geld verdienen middels gratis programma’s zoals GPT en dergelijke, het uiteindelijk ver geschopt hebben in internet marketing en inmiddels zelf ondernemers zijn geworden die webshops of andere diensten aanbieden.

Voor veel mensen is dit wereldje een opstap geweest naar serieuze internet marketing activiteiten. De drempel was altijd laag; er was geen investering nodig om te beginnen, het is een leerzame ervaring, en wanneer je voor het eerst geld ontvangt op je bankrekening is dat natuurlijk geweldig motiverend; het ultieme bewijs dat het mogelijk is om thuis achter je computer geld te verdienen.

Het is in dit geval jammer dat Paypal heeft besloten om het bonusprogramma stop te zetten. Maar gelukkig blijven er nog genoeg andere mogelijkheden om geld te verdienen met het verwijzen van nieuwe leden naar bepaalde websites over, een vorm van affiliate marketing.