Marktplaats en eBay benutten als inkomstenbron

Iedereen kent ze wel, de online advertentie site Marktplaats en de veilingsite eBay. Op deze sites kun je gratis advertenties plaatsten en spullen verkopen of veilen. Omdat er miljoenen mensen zijn die van deze sites gebruik maken kun je een groot publiek bereiken met je gratis advertentie, wat het makkelijk maakt om je spullen te verkopen.

De mogelijkheid om geld te verdienen met deze twee sites ligt nogal voor de hand; simpelweg je ongebruikte spullen als tweedehands verkopen. Maar wie verder denkt ziet meer mogelijkheden. Als je ongebruikte spullen opraken, kun je bijvoorbeeld spullen inkopen om vervolgens weer te verkopen met winst. Denk aan rommelmarkten en Koninginnedag, waar je soms heel goedkoop spullen op de kop kunt tikken. Als je het op deze manier groots aanpakt, kun je een leuk inkomen opbouwen.

Maar je kunt natuurlijk veel meer verkopen dan alleen ongebruikte spullen. Als je bijvoorbeeld handig bent met het repareren van consumentenelektronica, dan kun je altijd goedkoop kapotte spullen opkopen, repareren en weer als tweedehands verkopen. Bijvoorbeeld computers, als die stuk gaat dan is er meestal één of meerdere onderdelen kapot. Als je deze onderdelen vervangt dan heb je weer een goedlopende computer die je voor een leuk prijsje weer op Marktplaats of eBay kunt zetten.

Wat dacht je trouwens van zelf gemaakte spullen? Die kun je uiteraard ook gewoon verkopen. Je kunt dan het beste een eigen webshop maken en je producten dan op Marktplaats promoten. Ook kun je Marktplaats en eBay gebruiken om diensten en digitale producten te verkopen. Hierbij komen er geen verzendingen bij te pas. En uiteraard zijn er altijd nog meer mogelijkheden. Kijk welke het beste bij je past en probeer zo een leuke inkomstenbron op te bouwen.