Gratis Weblog Maken

Voor mensen zonder eigen professionele website bestaat er toch een prima manier om te kunnen publiceren op een eigen stukje internet: Gratis weblog services. Deze bieden volop mogelijkheden om op een eenvoudige manier te beginnen.

Welke van deze het beste is lastig te zeggen want elke heeft zo zijn eigenschappen. Blogger is het gratis blogplatform van Google, wat vele voordelen heeft zoals integratie met je Google account. Het platform van WordPress maakt gebruik van de gelijknamige open source software. Als je ooit van plan bent om eigen gehoste websites te maken kun je dit script op je eigen domeinnaam en webhosting installeren. Door voor een gratis WordPress blogoplossing te kiezen leer je dus gelijk alvast het meest gebruikte publicatie platform voor professionele websites te kennen.

Een site aanmaken op dit platform spreekt voor zich, volg de stappen en binnen een paar minuten staat je blog online. Wat wel belangrijk is, is de titel die je gebruikt voor je nieuwe site. Deze titel wordt ook verwerkt in de URL, deze ziet er bijvoorbeeld uit als “jouwsite.blogspot.nl”. Probeer daarom altijd een duidelijk onderwerp te verwerken in de titel.

Om je site een goede start te geven zou je bij voorkeur direct 3 tot 5 berichten moeten plaatsen van tussen de 300 en 1000 woorden. In deze berichten geeft je uitleg over het onderwerp dat je hebt uitgekozen. Daarna is het belangrijk om met regelmaat nieuwe berichten te plaatsen. Het liefst een aantal keren per week, en op zijn minst twee keer per maand. Het heeft altijd wat tijd nodig voordat je site goede posities inneemt in de zoekresultaten.

Wat daarbij kan helpen zijn andere sites die een link naar jouw site plaatsen, bij voorkeur gerelateerde sites. Dit zou je voor elkaar kunnen krijgen door andere website eigenaren te benaderen, en te vragen of ze een link willen plaatsen. Ook op je sociale media kun je links plaatsen en gelijk je eerste bezoekers doorverwijzen.

Nu je eigen gratis website is opgezet, en klaar is om gerichte bezoekers te ontvangen, is het tijd voor het leuke gedeelte namelijk geld verdienen aan reclame inkomsten. Dit doen we door advertenties te plaatsen. Er zijn verschillende soorten advertenties die we kunnen plaatsen, en het is verstandig om hier goed over na te denken.

De makkelijkste manier is door contextuele advertenties te plaatsen. Dit zijn tekst en/of beeld advertenties die automatisch gerelateerd zijn aan het onderwerp van je website. Als je voor Blogger hebt gekozen, het platform van Google, kun je eenvoudig aanmelden voor Adsense en advertenties integreren. Bij de overige platforms is het niet altijd mogelijk tenzij toegestaan en template bestanden kunnen worden aangepast. Lees voor uitgebreide informatie het bericht Geld verdienen met Google Adsense.

Een andere manier is door zelf passende reclame te zoeken in het aanbod van affiliate netwerken. Bij deze netwerken zijn duizenden adverteerders aangesloten die een vergoeding betalen wanneer nieuwe klanten doorverwijst die vervolgens een aankoop doen of informatie opvragen op de site van de adverteerder.