Geld verdienen met Youtube videos uploaden

Van de vele manieren om online geld te verdienen is dit misschien wel één van de leukste. Door een beetje creatief te zijn met video’s uploaden, kun je aardig wat geld verdienen door de advertenties die Youtube in je video weergeeft. Na het uploaden van je video op Youtube, krijgt iedereen die het filmpje bekijkt automatisch een advertentie te zien, ook als jij, of iemand anders, jouw Youtube filmpje op een andere website plaatst.

Als je bijvoorbeeld je zelfgemaakte video op Youtube hebt gezet, en je embed de video vervolgens op je Facebook pagina, dan krijgt iedereen die het filmpje op je Facebook pagina bekijkt ook de advertentie te zien. Maar ook websites van andere mensen verzamelen vaak Youtube filmpjes, en iedereen kan makkelijk overal de video plaatsen. Hoe meer mensen jouw video bekijken, hoe meer geld je verdient aan de advertentie.

Er zijn veel sites waar je jouw video kunt promoten. Denk aan Facebook, Hyves, Twitter, eKudos, op forums en weblogs. Ook op de websites van dagbladen zoals de telegraaf en het AD worden vaak links geplaatst naar Youtube videos. De mogelijkheden om een video viraal te maken zijn dus volop aanwezig. Maar om dit te bereiken zul je wel video’s moeten maken over interessante onderwerpen die mensen graag willen zien.

Om te zien wat voor filmpjes meestal veel hits krijgen kun je eens kijken naar de meest populaire filmpjes. Op dumpert staan ook goede voorbeelden van grappige filmpjes die goed bekeken worden. Een populair filmpje kan wel meer dan een miljoen keer gezien worden, en dus veel geld opbrengen.

Om geld te verdienen met je Youtube video’s word je lid van Youtube Partners. Vervolgens kun je inkomsten genereren met je video’s, en gebruik maken van speciale functies en hulpprogramma’s voor partners, zoals gehuurde video’s, inhoudsbeheer en analysemogelijkheden.