Geld verdienen met affiliate marketing

Als webmaster is het goed mogelijk om met behulp van affiliate marketing online inkomsten te realiseren. Affiliate netwerken en individuele programmas hebben als doel om uitgevers te belonen voor het doorverwijzen van (potentiële) klanten naar een verkopende partij.

Netwerken zoals Tradetracker en Daisycon functioneren als een soort tussenpersoon voor webmasters en aanbieders van producten en/of diensten. Deze producten of diensten kun jij als uitgever (website eigenaar) promoten vanuit het netwerk. Je kunt kiezen uit duizenden verschillende campagnes, en vrijwel alle grote webshops zijn aangesloten bij een of meerdere van dit soort netwerken.

Na het inschrijven bij een affiliate netwerk geef je eerst je website gegevens op en vervolgens wordt je media gekeurd. Na goedkeuring kun je je aanmelden bij campagnes die passen binnen je doelgroep, en promotiemateriaal op je website plaatsen. Op het moment dat een bezoeker via de aangebrachte links tot een conversie leidt dan verdien je een commissie, een percentage van het aankoopbedrag of een vaste vergoeding.

Wikipedia zegt het volgende over affiliate marketing
“Een vorm van online marketing waarbij de adverteerder de webmaster voor elke bezoeker, verkoop, of klant betaalt. De webmaster genereert deze via eigen websites, nieuwsbrieven of zoekmachine campagnes.”

Site eigenaren die online geld willen verdienen met affiliate marketing kunnen gerelateerde producten of diensten promoten die in het netwerk te vinden zijn. Een andere mogelijkheid die vaak wordt toegepast is de promotie van campagnes via nieuwsbrieven. Bezoekers kan de mogelijkheid worden geven om zich te abonneren op een nieuwsbrief, bijvoorbeeld tijdens het inschrijven voor de website. In de nieuwsbrief kunnen dan producten of diensten worden aanbevolen die kunnen leiden tot leads/sales indien ze goed aansluiten op de doelgroep.

Wanneer je zelf over een eigen webwinkel beschikt kun je met een affiliate programma meer omzet genereren door extra verkopen te realiseren. Door een campagne te starten binnen een netwerk geef je in een keer honderden aangesloten website eigenaren de mogelijkheid om jouw producten of diensten te promoten, waarbij jij slechts betaald wanneer er daadwerkelijk iets wordt verkocht.

2 reacties
 • John verdienen

  6 januari 2011

  Beste,

  Leuke manier van geld verdienen, maar of dit meer verdient dan met Adsense weet ik niet.

  Ik denk zelf dat ik het toch liever bij Affiliate en Adsense ga houden.

  Ik heb zelf geen website maar wil binnenkort ook misschien joomla site starten, maar dan niet om er mijn brood mee te verdienen maar meer voor het plezier.

 • admin

  12 juli 2011

  Hallo John,

  Als publisher kun je het meeste verdienen met affiliate marketing. Als je bedenkt dat Adsense meestal maar gemiddeld zo’n 20 eurocent per klik betaalt, uitzonderingen daargelaten ;), met affiliatie marketing kun je makkelijk €50 of €100 per sale verdienen.

  Maar ik vind het wel heel knap van je dat je dit zo weet te vertellen als je zelf nog geen eigen website hebt. Ben ik toch wel nieuwsgierig. Hoe verdien jij dan geld met adsense?

Reageren is niet meer mogelijk